Polityka prywatności

Drogi Użytkowniku Internetu

Ta strona internetowa zapisuje na Twoim komputerze, a dokładniej w schowku Twojej przeglądarki internetowej (np. Firefox, Internet Explorer, Chrome) na Twoim koncie użytkownika komputera (lub telefonu), na którym łączysz się z Internetem, tzw. pliki cookie. Dzięki plikom cookie wykorzystywanym na tej stronie internetowej w systemach statystyk internetowych autor tego bloga, wie jak wielu użytkowników na niego zagląda co konkretnie czytają, oraz co pomijają. Pozwala to stale ulepszać tego bloga. Dodatkowo pliki cookie wykorzystywane na tej stronie internetowej do poprawnego działania wtyczek społecznościowych, które pozwalają łatwo publikować wpisy z tego bloga na stronach serwisów społecznościowych takich jak Facebook, Google+, Twitter czy Pinterest. Jeżeli uważasz, że obecność plików cookie narusza Twoją prywatność, możesz w każdej chwili je wyłączyć – zarówno dla konkretnej witryny albo w ogóle dla wszystkich połączeń z Twojej przeglądarki (Pamiętaj, że może to skutkować brakiem możliwości działania wybranych funkcjonalności stron internetowych).

Jak wyłączyć pliki Cookie w Twojej przeglądarce?

Poniżej znajdują się instrukcje wyłączenia plików Cookie w popularnych przeglądarkach internetowych. Jeżeli Twoja przeglądarka nie pasuje do żadnego z podanych poniżej opisów, poszukaj pomocy na stronie twórcy przeglądarki lub w jej pliku pomocy

Różne przeglądarki internetowe

Google Chrome Przeglądarka ta oprócz możliwości wyczyszczenia plików cookie pozwala przejrzeć szczegółowy opis funkcji prywatności przeglądarki. Aby wyczyścić pliki cookies i inne dane przeglądania, kliknij na przycisk z trzema poziomymi kreskami, który znajduje się po prawej stronie paska adresu – z pojawiającego się menu wybierz „Narzędzia” a następnie „Wyczyść dane przeglądania”. Szczegółowy opis funkcji prywatności przeglądarki znajduje się pod linkiem „Więcej informacji”. Mozilla Firefox Ta przeglądarka udostępnia Ci możliwość określenia czy nie chcesz być śledzony poprzez pliki cookie w ogóle czy też chcesz usunąć określone pliki cookie konkretnych witryn internetowych. Aby określić te ustawienia w menu „Narzędzia” wybierz „Opcje” a w nich zakładkę „Prywatność”. Microsoft Internet Explorer Dzięki specjalnemu suwakowi możesz określić ogólny poziom swoje prywaności. Dodatkowo korzystając z przycisku „Witryny”, możesz decydować o ustawieniach dla konkretnych serwisów internetowych. Aby określić te ustawienia w menu „Narzędzia” wybierz „Opcje internetowe” a w nich zakładkę „Prywatność”. Opera Korzystając z przycisku „Opera” umieszczonego w lewym górnym rogu należy tworzyć menu oraz wybrać w nim „Ustawienia” a dalej opcję „Wyczyść historię przeglądania”. Dodatkowo znajduje się tam przycisk „Zarządzaj ciasteczkami…”, który pozwala na bardziej zaawansowane zarządzanie opcjami dla poszczególnych stron internetowych. Apple Safari Korzystając z menu „Safari” wybierz „Preferencje” a w nim zakładkę „Prywatność”. Zakładka ta zawiera rozbudowane opcje dotyczące plików cookie.

Telefony komórkowe, tablety oraz inne urządzenia mobilne

Każdy rodzaj urządzenia mobilnego, może obsługiwać taką funkcjonalność w inny sposób zależnie od rodzaju urządzenia i wykorzystywanej platformy. Dlatego należy zapoznać się z ustawieniami prywatności w pliku pomocy, dokumentacji lub instrukcji obsługi danego urządzenia lub systemu operacyjnego.

Administrator danych osobowych

Administratorem strony www.tager.pl jest Monika Hamala – pełnomocnik TAGER Marcin Hamala, właściciela marki TAGER Eksperci Finansowi, prowadzącego działalność w Koszalinie przy ul.Ks.Bp.Cz.Domina 5/9 NIP 499-042-89-79.

Formularz kontaktowy

Przesyłając do nas formularz kontaktowy, wyrażasz zgodę, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych na przetwarzanie swoich danych osobowych przez TAGER Marcin Hamala dla potrzeb kontaktu w sprawie oferowanych usług. Dane osobowe użytkowników, którzy prawidłowo wysłali formularz kontaktu są podawane dobrowolnie jednak imię i nazwisko oraz numer telefonu są niezbędne żeby nawiązać kontakt i udzielić informacji osobie zainteresowanej. Dbamy o poufność i bezpieczeństwo przekazywanych danych, nie przekazujemy ich podmiotom trzecim (chyba, że jesteś tym zainteresowany i wyrażasz chęć i zgodę).

Kontakt e-mailowy

Nawiązując z własnej inicjatywy korespondencję mailową, sam inicjujesz przekazanie (a tym samym wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych) nam swojego adresu mailowego bądź innych jeszcze dodatkowych informacji np. imię i nazwisko, numer telefonu itp. Korespondencja taka przechowywana jest na serwerze skrzynki pocztowej i ulega archiwizacji.

Twoje uprawnienia

W związku z przetwarzaniem przeze nas Twoich danych osobowych, przysługują Ci następujące uprawnienia: 1. prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, 2. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, 3. prawo do przenoszenia danych, 4. prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu, jeżeli uprzednio wyraziłeś taką zgodę, 5. prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem przeze mnie danych osobowych. Powyższe uprawnienia możesz realizować zgodnie z zasadami opisanymi w art. 16 – 21 RODO, kontaktując się z nami pod adresem biuro@tager.pl
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.